• Akoestiek verbeteren in een woonomgeving.

  De inrichting en styling van woningen is de laatste jaren veranderd. Waar men vroeger vaak koos voor vloerbedekking, gestoffeerd meubilair en gordijnen, kiest men tegenwoordig met name voor gestucte wanden en plafonds, laminaat of tegelvloeren en veel glas. Gestoffeerd meubilair maakt in veel gevallen plaats voor kunstleer of massieve meubels en gordijnen (indien aanwezig) zijn vaak van dunne stoffen met een hoge lichtdoorlatendheid. De inrichting/bezetting van een woonomgeving is vaak ook minder vol. Strak, ruimtelijk en licht, zijn de keuzes die in de meeste gevallen worden gemaakt. Het voordeel van deze wijze van inrichten is natuurlijk dat de woning ruimtelijk, rust en licht uitdraagt. Een bijkomende nadeel; galm en een hinderlijke akoestiek.

  Lees verder

 • EASYphoto akoestisch fotopaneel met kader of kaderloos?

  Een populair product binnen ons assortiment aan akoestische oplossingen is het EASYphoto akoestisch fotopaneel. In tegenstelling tot veel akoestische producten, waarbij u gebonden bent aan de door de fabrikant bepaalde uitstraling, afmeting en kleuren, kunt u bij het EASYphoto akoestisch fotopaneel zelf bepalen hoe uw paneel eruit komt te zien. Het doek kan worden voorzien van een foto of unikleur naar keuze. Bovendien is het EASYphoto paneel leverbaar in een uitvoering met kader en in een kaderloze variant. In deze blogpost zetten we de voor- en nadelen van beide varianten op een rijtje.

  Lees verder

 • Noppenschuim. Wel of niet geschikt?

  De meeste mensen zijn bekend met noppenschuim. In veel muziek en radiostudio’s vind je dit materiaal terug. Maar waarvoor dient dit nu eigenlijk?

  Lees verder

 • Warmte- of zwembadpomp isoleren

  Drie tips voor het isoleren van een warmtepomp/zwembadpomp:

  Lees verder

 • Een geluidsscherm in de tuin: do's en don'ts

  Ondervindt u geluidshinder in uw tuin door een drukke weg, een schoolplein, een industrieterrein of een andere geluidsbron? Of bent u juist degene die hinder voor de buren veroorzaakt? Een geluidsscherm kan de oplossing zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Hierbij een overzicht van de do’s en don'ts waar u rekening mee dient te houden, indien u een geluidsscherm wilt plaatsen.

  Lees verder

 • Ecosorb - duurzame geluidsabsorptie

  EASY Noise Control kiest met Ecosorb voor een duurzaam product om de akoestiek te verbeteren. Ecosorb bestaat voor 85% uit gerecyclede kleding (de overige 15% zijn bindende vezels). Geen enkel ander geluidsisolatiemateriaal bevat zo'n groot aandeel gerecyclede vezels. Lees verder

 • Akoestiek woonkamer verbeterd dankzij de EASYwall

  EASY Noise Control kreeg recentelijk een aanvraag van een klant die op zoek was naar een oplossing voor een geluidsprobleem in zijn woonkamer. Het geluidsprobleem bestond uit geluidsreflecties die afkomstig waren uit het gedeelte van de woonkamer die was ingericht als speelhoek voor de kinderen. Lees verder

 • EASYfloor zwevende vloer

  Met behulp van de EASYfloor zwevende vloerelementen kan de geluidsisolatie van bestaande vloerconstructies verbeterd worden. De kant-en-klare elementen zijn snel te verwerken en geschikt voor binnentoepassingen.

  Lees verder

 • Akoestische verlichting van Acoshape+

  Acoshape+ brengt in hun producten akoestische technologie en bijzondere lichtontwerpen samen. Deze combinatie zorgt ervoor dat zowel de akoestiek als de esthetiek in een ruimte verbeterd wordt.

  Lees verder

 • Baux akoestische tegels

  Een oud product in een nieuw jasje, zo zouden de Baux akoestische tegels omschreven kunnen worden. De duurzame en milieuvriendelijke tegels zijn gemaakt van een combinatie van hout en cement. De houtvezels zorgen voor geluidsabsorptie en het cement zorgt voor de stevigheid, brandveiligheid en vochtbestendigheid.

  Lees verder

 • EASYfabric wandpanelen

  Tijdens de Material Xperience 2015 hebben wij onze nieuwe EASYfabric wandpanelen voor het eerst getoond. Deze akoestische panelen zijn geheel naar eigen wens samen te stellen. Hierbij kan er gekozen worden uit veel verschillende stoffen en kleuren.

  Lees verder

 • Verbeter de geluidsisolatie van uw deur

  Hoe verbetert u de geluidsisolatie van uw bestaande deur? Lees verder voor enkele tips en tricks.

  Lees verder

 • Geluidshinder door verkeer: tips & tricks

  Regelmatig krijgen wij vragen over het verminderen van geluidshinder door verkeer in de woning. Is daar eenvoudig iets aan te doen? En zo ja, wat dan? Lees het in onze blog.

  Lees verder

 • In 5 stappen naar een betere akoestiek in uw woonkamer

  Wilt u iets doen aan hinderlijke geluidsreflecties of vervelende galm in uw woonkamer? Hier vindt u de 5 stappen naar een goede akoestische oplossing die past in uw interieur.

  Lees verder

 • EASY Noise Control lid Thuiswinkel.org

  EASY Noise Control is vanaf heden volwaardig lid van de thuiswinkel.org. Hiermee wordt nogmaals bevestigd dat u veilig en vertrouwd bij ons online kunt shoppen!

  Lees verder